LPG MONTAJ

  • Home » LPG MONTAJ

LPG Dönüşümü

Ömer Usta OTOGAZ, her marka arabanızın LPG dönüşümlerini garantili olarak yaptırabileceğiniz güvenilir bir servistir.

Değerli müşterilerimiz, LPG dönüşüm, yakıt tasarrufu için yapılır ve herkes aldığı hizmetten kalite, güvenlik, performans ve uzun ömür ister.

LPG montajı yaptırmak istediğinizde dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan en önemlisi, LPG montajının arabanızın orijinal tesisatına uyumlu bir şekilde döşenmesidir.

Bunun için deneyimli ustalar gereklidir, ustalığının yanında mesleki sanatkârlık da olmalıdır.

LPG montajını resim çizmek gibi düşünebilirsiniz. Herkes resim çizebilir fakat ressamın çizdikleri farklı olacaktır.

Çalışan ustalarımız, en az 15 yıl ve üstü mesleki tecrübeye ve deneyime sahiptir.

Serviste çırak, kalfa, acemi usta ve yabancı uyruklu personel çalıştırılmaz.

Servisimizde yapılan OTOGAZ LPG dönüşümlerinin tamamı garantilidir.

LPG Dönüşümü sonuçlanan arabalar, kontrol ve test sürüşlerinden sonra sahibine teslim edilir.

LPG montajı yaptığımız müşterilerimiz, Ömer Usta OTOGAZ’dan son derece memnun kalmış ve çevresindeki arkadaşlarını da güvenle bize yönlendirmişlerdir.

Sosyal medyada EN İYİ OTOGAZ USTASI arandığında sonucun Ömer Usta OTOGAZ çıkmasının, LPG montaj yapan servislerin arasında sosyal medyada şikayet almayan bir servis olmanın gururunu yaşıyoruz.

Ömer Usta OTOGAZ özel standart geliştiren farklı bir servis anlayışına sahiptir.

Bütün müşterilerimiz bizim için kıymetlidir ve servisimizde müşteri memnuniyeti koşulsuz olarak sağlanır.

Ömer Usta OTOGAZ 7/24, şehir içi ve şehir dışı her zaman yanınızdadır.

Otogaz Dönüşüm Adımları

Servisimizde Yapılan OTOGAZ dönüşümleri aşağıdaki adımlar takip edilerek gerçekleştirilir.

  • Tank: 3,5 mm et kalınlığı ile diğer yakıt tanklarının yaklaşık 6 katı kalınlıkta olup darbelere ve basınca karşı oldukça dayanıklıdır. Şekline göre simit ve silindir olarak iki tipi bulunmaktadır. Çoğunlukla kullanılan simit tank, aracın bagajında yedek lastik boşluğuna yerleştirilmekte ve bu sayede bagajda hiç yer kaybı yaşanmamaktadır.
  • Multivalf: Tank üzerinde bulunan bu parça, LPG’yi sıvı halde buharlaştırıcıya iletmekte olup, istenildiği anda gazı durdurarak sistem içerisinde ilerlemesini engellemektedir. Yangın gibi basıncı artıran durumlarda emniyet valfi, gaz tahliyesi yaparak basıncı düşürmekte ve tehlikelerden korumaktadır.
  • Buharlaştırıcı (regülatör): Tanktan sıvı halde gelen LPG’yi gaz fazına çevirmektedir. Yeni teknolojiye sahip bazı sistemlerde, LPG motora sıvı olarak püskürtülmekte ve bu yüzden buharlaştırıcı kullanılmamaktadır.
  • Enjektörler: LPG’yi motor silindirlerine püskürten parçalardır. Kimi sistemlerde benzin enjektörlerinin yakınına ayrıca takılabildikleri gibi, kimi sistemlerde benzin enjektörlerine eklenen bir parça sayesinde motorda herhangi bir işlem yapmadan yakıtın püskürtülmesi sağlanmaktadır.
  • Elektronik Kontrol Ünitesi (ECU): Enjektörlerin yakıt püskürtme zamanlarını koordine eden ve bu sayede aracın ideal miktarda yakıt kullanarak hem performanslı hem de ekonomik olmasını sağlayan parçadır.
  • Yakıt Geçiş Düğmesi: Aracın kontrol panelinde uygun bir yere monte edilerek aracın istenildiği anda LPG’yle istenildiği anda benzinle çalışmasını sağlamaktadır.
  • Bağlantı Boruları: Tank, regülatör ve enjektörler arasında LPG geçişini sağlamaktadır. Tesisatta bakır boru kullanılmakta olup, çatlak, kaçak olasılığı önlenmektedir.

Montaj Sonrası Yapılması Gerekenler

LPG montaj sonrası ruhsata işletim süreci için aşağıdaki adımları takip etmek gerekir:

  • 1 - Servis tarafından LPG projesi hazırlanır ve müşteriye teslim edilir. Verilen proje evraklarının belli bir geçerlilik tarihi vardır, bu yüzden en geç bir ay içinde bütün işlemlerin bitirilmesi gerekir. Aksi halde tekrar yeni bir proje hazırlanır.
  • 2 - Proje hazırlandıktan sonra, egsoz emisyon pulu alınması gerekir. Egsoz emisyon pulu, projenin hazırlandığı tarihten önce olmamalıdır. Daha önce alınan pul geçersizdir. Egsoz pulu alırken araçta LPG olduğunu belirtmeniz gerekir.
  • 3 - TÜV Araç muayene istasyonundan, tadilat seçiminde randevu alınır. LPG projesi ile gidilerek araç muayenesi yaptırılır.
  • 4 - Muayene çıkışı aynı gün yada diğer günler içerisinde, proje tarihini geçirmeden, herhangi bir notere, LPG projesi ve muayeneden alınan evraklar ile gidilerek ruhsata LPG işletme yaptırılır, ve süreç tamamlanır.